Плідна співпраця циклової комісії харчових технологій із закладами ресторанного господарства Волинської області, вдосконалення професійної майстерності викладачів та студентів, сприяла входженню Луцького кооперативного фахового коледжу ЛТЕУ до Асоціації кулінарів України.
З метою популяризації спеціальності «Харчові технології» для проведення лабораторних занять з дисциплін «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Спецпідготовки «Технологія виробництва кондитерської продукції» залучаються випускники минулих років, які працюють у кращих закладах ресторанного господарства області та є призерами фахових конкурсів.
При цикловій комісії створено студентські гуртки: «Хімія та їжа», «БАРОФ», «Майстер-шеф», «ProfiCook», метою яких є вдосконалення вмінь та навичок майбутніх фахівців. Студенти гуртка, є постійними учасниками студентських наукових конференцій, таких як: «Молодь, як стратегічний потенціал розбудови національної економіки», «Інноваційні процеси ї їх вплив на ефективну діяльність підприємства», на яких доповіді студентів були відзначені сертифікатами.
Студенти-гуртківці « ProfiCook», проводили майстер-клас для діток, які перебувають на лікуванні ВОДКЛ – готували кондитерські вироби з імбирного тіста та розмальовували їх.
Результатом ефективної роботи гуртків отримані нагороди та відзнаки у професійних конкурсах:
- Всеукраїнський етнофестиваль кулінарних мистецтв «Млинчики»;
- Всеукраїнськкий етнофестиваль борщу;
- Всеукраїнський етнофестиваль вареників;
- Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва;
- Здорове харчування – запорука молодості і краси.
Викладачі циклової комісії харчових технологій разом із гуртківцями систематично залучаються до профорієнтаційної роботи. У школах м. Луцька та Волинської області студентами проведені майстер-класи по приготуванню: 3 D квітів в желе, мастики та прикрас з неї та карвінгу.
Неабияк тішать успіхи наших випускників:
- Федула Сергій – засновник кулінарного проекту GastroLab, відомий шеф-кухар м. Луцька.
- Познюр Анна – старший кухар ресторації в м. Варшава.
- Сашко Владислав – кухар ресторації “Срібні лелеки”
Голова циклової комісії
Дарчич Наталія Володимирівна – викладач вищої категорії
Лебедь Ольга Романівна – викладач І категорії; майстер виробничого навчання ІІ категорії
Шевчук Ольга Василівна – викладач І категорії; майстер виробничого навчання ІІ категорії
Захаркевич Вікторія Миколаївна – викладач вищої категорії
Шидловська Галина Миколаївна – викладач вищої категорії, викладач-методист