Учні Луцького кооперативного коледжу ЛТЕУ разом із майстром виробничого навчання Шевчук О.В. продемонстрували майстер-клас з приготування традиційної різдвяної страви – куті. Нестор Літописець в “Повісті минулих літ” згадав кутю у 997 році. Відповідно, ця страва відома вже 11 віків. Готуємо ми її аж тричі: на Святвечір (6 січня) − Багата кутя; напередодні Старого Нового року (13 січня) − Щедра кутя; перед Водохрещем (18 січня) − Голодна кутя. Існує величезна купа рецептів куті, і в кожному куточку України – свій, традиційний. Учні професії “Кухар.Кондитер” приготували кутю святкову, кутю з рису, кутю з перловки, а також кутю по турійськи. Смачного і щасливого Різдва!
31 грудня 2020 року у переддень Нового року 18 випускників професії «Кухар. Кондитер» отримали омріяні дипломи. 475 днів щоденної праці, наполегливого навчання. Цікаві конкурси та творчі завдання від викладачів, неповторні ...