Луцький кооперативний фаховий коледжЛЬВІВСЬКОГО ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Циклова комісія харчових технологій та організації обслуговування

Циклова комісія «Харчових технологій і організації обслуговування». Очолює циклову комісію Дарчич Н.В. – викладач вищої кваліфікаційної категорії.

У складі циклової комісії працює 5 викладачів:

  • Бортнік В.В.
  • Дарчич Н.В.
  • Лебедь О.Р.
  • Шевчук О.В.
  • Шидловська Г.М.

У 2017-2018 н.р. циклова комісія харчових технологій отримала диплом за участь у конкурсі “Краща циклова комісія 2018 року” серед кооперативних коледжів системи споживчої кооперації України. 

Професійну компетентність викладачів циклової комісії підтверджує їх  постійне залучення як членів журі обласних фахових професійних конкурсів, які організовує Управління освіти волинської ОДА, зокрема: Дарчич Н.В.: член журі секції «Товари народного споживання, технології, інновації та безпека» Міжнародної наукової студентської конференції «Молодь як стратегічний потенціал розбудови національної економіки»; член  журі ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії кухар 2019р.

Плідна співпраця циклової комісії харчових технологій із закладами ресторанного господарства Волинської області, вдосконалення професійної майстерності викладачів та студентів, сприяла входженню Луцького кооперативного коледжу ЛТЕУ до Асоціації кулінарів України.

З метою популяризації спеціальності «Харчові технології» для проведення лабораторних занять з дисциплін «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Спецпідготовки «Технологія виробництва кондитерської продукції» залучаються випускники минулих років, які працюють у кращих закладах ресторанного господарства області та є призерами фахових  конкурсів.

При цикловій комісії створено студентські гуртки: «Хімія харчових продуктів», «Ресторатор», «Хімія харчових продуктів», «Майстер-шеф», «Тортіно»,  метою яких є вдосконалення вмінь та навичок майбутніх фахівців. Студенти гуртка, є постійними учасниками студентських наукових конференцій, таких як: «Молодь, як стратегічний потенціал розбудови національної економіки», «Інноваційні процеси ї їх вплив на ефективну діяльність підприємства», на яких доповіді студентів були відзначені сертифікатами.

Студенти-гуртківці «Майстер-шеф», «Тортіно» брали активну участь у благодійному ярмарку на підтримку онкохворого Брузьдзінського Юрія (учня ЗОШ № 9 м.Луцька) – готували кондитерські вироби з імбирного тіста.

Результатом ефективної роботи гуртків отримані нагороди та відзнаки у професійних конкурсах:

  • Всеукраїнський етнофестиваль кулінарних мистецтв «Млинчики»;
  • Всеукраїнськкий  етнофестиваль борщу;
  • Всеукраїнський  етнофестиваль вареників;
  • Міжнародний етнофестиваль кулінарного мистецтва;
  • Здорове харчування – запорука молодості і краси.

Викладачі циклової комісії харчових технологій разом із гуртківцями  систематично залучаються до профорієнтаційної роботи.  У школах м. Луцька та Волинської області студентами проведені майстер-класи по приготуванню: 3 D квітів в желе, мастики та прикрас з неї та карвінгу.

Неабияк тішать  успіхи наших випускників:

  • Федула Сергій – засновник кулінарного проекту GastroLab, відомий шеф-кухар м. Луцька.
  • Голуб Роман – су-шеф кафе-шоу «Базилік».
  • Ятчук Юлія – шеф-кухар  кулінарного цеху супермаркету «Наш край», м. Ковель.
  • Познюр Анна – старший кухар ресторації в м. Варшава.